The Blockchain digital revolution

Akademski kursevi

Godišnje, kroz sve 4 sezone, svaka od 96 lokalnih BEST grupa organizuje stručne, dvonedeljne kurseve koji imaju za cilj obrazovanje, upoznavanje i povezivanje drugih kultura, njegovanje diverziteta kao i samousavršavanje pojedinca. Na ovakvim događajima u sklopu akademskog dijela studenti imaju priliku da uče od eksperata,univerzitetskih profesora i ljudi uspješnih u datoj oblasti. U ulozi participanta kursa se mogu naći 22 studenta iz svih gradova u kojima postoji BEST grupa, a tema kursa zavisi od aktuelnosti u svijetu.

Ove godine BEST Podgorica u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore organizuje ljetnji akademski kurs na temu “The blockchain digital revolution”.

Students-in-Class
Image uploaded from iOS

The blockchain digital revolution

Blockchain je vrsta tehnologije na kojoj se zasnivaju kriptovalute. To je, u suštini,  baza podataka koja nema jednu jedinstvenu lokaciju, već je čine manje baze (blokovi) koje su međusobno digitalno povezane, a koji sadrže informacije o digitalnim transakcijama bilo koje vrste: od vlasničkih listova, preko podataka iz knjige rođenih, do regulacije medicinskih zapisa. Kako je svaki blok logički povezan sa drugim, Blockchain je imun i na prevaru. Prilikom njihove razmjene nema nikakvog regulatora osim same mreže koja sadrži informacije o svim transakcijama koje su ikada izvedene. Dakle, za razliku od klasične online baze podataka, Blockchain tehnologija omogućava komunikaciju sa nekoliko računara (servera) između kojih se transakcija obavlja.

 

Kurs će trajati nedjelju dana, u periodu od 7. do 14. jula. Naši participanti, osim što će slušati predavanja uglednih predavača, biće u prilici da učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima među kojima su: obilasci nacionalnih parkova Skadarsko jezero i Lovćen, posjeta Njegoševom mauzoleju, obilazak Bokokotorskog zaliva kao i krstarenje istim. Jedan od najkarakterističnijih događaja koje kurs obuhvata jeste internacionalno veče gdje naši participanti predstavljaju svoju zemlju, njenu kulturu, nacionalnu kuhinju kao i piće.

Naši predavači

ana-nives-radovic

Ana Nives Radović

Ana Nives Radović je finansijski analitičar, autor naučnog projekta „Dividing by Zero” i prvi crnogorski FinTech autor. Nakon završenih američkih studija stekla je zvanje diplomiranog ekonomiste menadžmenta. Ujedno je i diplomirani pravnik EU prava, kao i magistar ekonomije i finansija. Sprovela je niz istraživanja vezanih za Blockchain platformu na kojoj i dalje aktivno radi. U slikarstvu, već 15 godina, nalazi bijeg od svijeta ekonomije, a sav prihod od prodaje svojih slika daje u humanitarne svrhe.

Ruben Vergara Meersohn

Ruben Vergara Meersohn je 26 – o godišnji muž i otac sa veoma interesantnim poslom. On je osnivač i izvršni direktor Wall Street International-a, obrazovnog centra koji se fokusira na praćenje kulturnih sadržaja i kreiranje multimedijalnog alata visokog kvaliteta posvećenog informativnim potrebama svojih čitalaca, služi u upravnim odborima nekoliko kompanija, uključujući VillasLink, evropski lider za luksuzne zakupe B2B, Admaiora Group, čistog B2B koji pruža usluge konsijerža, ujedno je i direktor investicionog fonda za nekretnine i direktor za Balkan u DigitalTown-u, prva javna kompanija koju pokreće blockchain sa misijom obnavljanja lokalnih ekonomija.

Ruben
aleksandra

Aleksandra Milaković

Aleksandra Milaković je student ekonomije, preduzetnica, community menadžer i organizator prvog TEDx događaja na crnogorskom primorju – TEDx Budva. Angažovana kao menadžer za Balkan u cilju nadgledanja pokretanja DigitalTown-a u regionu Balkana i Evropskoj uniji. Takođe ko-upravlja DigitalTown Global Youth Programom Ambasadora. Radi na ciljevima održivog razvoja, i udruživanju snaga u svrsi globalnog osnaživanja mladih.

U slobodno vrijeme uživa u ukusnim kafama, pisanju i pripremanju blog postova za svoj sljedeći projekat – Spisateljica iz kafeterije.

Novak Svrkota

Novak Svrkota ima dugogodišnje iskustvo u procjeni rizika i IT sektoru. Od 2013 otvara prvi račun na berzama kriptovaluta. Osnivač je Kripto Brokera – prve organizacije u Crnoj Gori koja se bavi menadžmentom i čuvanjem digitalnih aseta (kriptovaluta) – najjednostavnije objašnjeno, osnivač investicionog fonda za kriptovalute. Druga misija njegove organizacije je edukacija i podizanje svijesti o kriptovalutama, njihovom bezbjednom korišćenju i ulaganju u kvalitetne projekte.

Obožava da provodi vrijeme u prirodi i u slobodno vrijeme vozi mountain bike. Dobrovoljan je davalc krvi preko 10 godina.

Novak Svrkota
Close Menu