Dani inženjera 2020

EBEC

Osmu godinu za redom, BEST Podgorica organizuje inženjersko takmičenje EBEC (European BEST Engineering Competition).

Prepoznatljivo studentsko inženjersko takmičenje EBEC ima isti koncept na svih 94 evropskih univerziteta na kojima se održava. Organizujemo lokalnu rundu, koju će pratiti i regionalna, a koja će se održati u Beogradu i okupiti pobjednike iz Mostara, Novog Sada, Niša, Beograda, Skoplja, Maribora, Zagreba i Podgorice. Nakon regionalne runde slijedi finalna runda ovog takmičenja EBEC Final koja će se održati u Varšavi.

EBEC Podgorica je zakazan za vikend 28. i 29. Marta, a održavaće se u holu zgrade Univerziteta Crne Gore. Studentske ekipe će se takmičiti u dvije kategorije: studija slučaja i timski dizajn. Ocjenjivaće ih stručni žiri, sačinjen od predstavnika kompanija, uglednih inženjera i univerzitetskih profesora.

Timski dizajn podrazumijeva pronalaženje tehničkog i projektnog rješenja za neki problem uz unaprijed određene ograničene resurse. Na ovaj način, studenti će pokazati svoju kreativnost, tehničko znanje, timski i takmičarski duh, kao i druge osobine koje mladi studenti treba da posjeduju.

Studija slučaja podrazumijeva pronalazak idejnog rješenja za zadati problem. Ocjenjivaće se kreativnost, prezentacione vještine, kao i uspješnost realizovanog rješenja uz različite kriterujume.

Pravo učešća imaju svi studenti osnovnih i specijalističkih studija Univerziteta Crne Gore. Prijave se vrše u okviru timova od po 3 ili 4 člana za jednu ili obije kategorije. Timski dizajn je planiran za subotu, 28. marta, a studija slučaja za nedjelju, 29. marta.

STEMcon konferencija

STEMcon (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je konferencija koja se u sklopu Dana inženjera organizuje po treći put.

Za cilj ima da okupi ugledne inženjere, uspješne ljude iz oblasti nauke i tehnologije, profesore i predstavnike kompanija da održe kratke inspirativne govore o ovoj sferi, poziciji mladih inženjera danas i svjetskim inovacijama u inženjerstvu koje mijenjaju svijet. Konferencija će se održati 25. marta. 

Uskoro očekujte više informacija o predavačima koji će nas posjetiti, temama na koje će se pričati kao i precizan raspored i mjesto održavanja konferencije

BESTutorial

Kao i prethodnih godina, i ove godine će se u sklopu Dana inženjera organizovati besplatne radionice posvećene studentima koje će biti podjeljene u dva dana, prvog dana će se organizovati sa fokusom na soft skills, a drugog na hard skills.

Uskoro očekujte više informacija o temama radionica kao i o načinu prijave.

Close Menu