Ako želiš da stekneš ili unaprijediš svoje prezentacione vještine, timski rad, pokušaš da riješiš konkretan poslovni problem, a ujedno se i zabaviš, ostvariš kontakte sa predstavnicima kompanija, onda sigurno treba da se prijaviš na Case Study kategoriju EBEC Challenge Podgorica takmičenja,  koja će se održati 22. aprila u zgradi tehničkih fakulteta.

Studija slučaja (Case Study) podrazumijeva pronalazak idejnog rješenja za zadati problem. Ocjenjivaće se kreativnost, prezentacione vještine, kao i uspješnost realizovanog rješenja uz različite kriterijume. Sve što je potrebno da uradiš jeste da oformiš i prijaviš svoj tim koji će činiti 3 do 4 člana. Zajedno sa svojim timom ćeš kreirati strategiju za rješenje poslovnog problema, osmisliti nastup kako da na najbolji mogući način predstaviš rješenje probema i samim tim zadiviš žiri. Svake godine, studiju slučajeva zadaje jedna od partnerskih organizacija BEST-a, pa smo do sada imali Studiju slučaja vezanu za pad IT sistema u banci, izgradnju turističkog kompleksa na Skadarskom jezeru, rješavanju problema studenata u prepisivanju i brojne druge.

 

Nekada dobra ideja ostane u sjenci jer nije dovoljno dobro predstavljena i objašnjena, dok manje dobra ideja dobije puni sjaj zbog načina na koji je objašnjena i prezentovana. Vještina prezentacije je jedna od ključnih vještina modernog poslovnog života, pa ne propusti priliku da je kroz ovo takmičenje stekneš ili usavršiš. Takođe kroz strateško planiranje, tvoja znanja će se naći u primjeni u vidu statistike, analitičkog i logičkog razmišljanja. Takođe, imaćeš priliku da pokažeš liderske sposobnosti i sposobnost organizacije, kao i timski duh kroz ovu diciplinu. Samim tim učiš kako da se snalaziš u poslovnom kruženju, koje je sastavni dio korporativnog ponašanja. Družićeš se sa kolegama na rješavanju zadatog problema, sa nekima čak i zbližiti, ili se možda čak i takmičiti na drugim takmičenjima. Ujedno imaš priliku da se istakneš i budeš primjećen od strane predstavnika kompanija  iz raznih oblasti i sebi otvoriš vrata za različite poslovne mogućnosti.

 

EBEC Challenge Podgorica predstavlja lokalnu rundu, i ukoliko se sa tvojim timom napraviš najbolju strategiju i ubijediš žiri da je baš ta strategija najbolja, dobijaš mogućnost da se plasiraš na regionalnu rundu, EBEC Challenge Balkan, koja se ove godine održava u Nišu, gdje će se takmičiti  pobjednici iz Mostara, Novog Sada, Beograda, Skoplja, Maribora, Zagreba i Podgorice. Samim plasmanom u daljem dijelu takmičenja, možeš razmijeniti iskustva sa drugim takmičarima i pobjednicima regionalnih rundi iz drugih gradova. Ovo je sjajna prilika da ostvariš networking sa kolegama sa područja Zapadnog Balkana, fenomenalno se provedeš, razmijeniš iskustva sa ili stvoriš jednu podlogu za dalja druženja, putovanja, kao i poslovne poduhvate.

Ali to nije sve! Pobjednici lokalnog takmičenja dobijaju i vrijedne nagrade od naših sponzora!

Otvorene su prijave za EBEC Challenge Podgorica do 18. aprila u 23:00h. Pravo prijava imaju svi studenti osnovnih ili specijalističkih studija Univerziteta Crne Gore. Svoj tim možeš prijaviti putem sljedećeg linka:


Prijava za EBEC Challenge takmičenje


Nemoj da čekaš, možda baš tvoj tim bude taj koji će da zablista na ovom takmičenju i istakne vaša znanja i vještine u prvi plan. Zato prihvati izazov i prijavi se!

Close Menu