Naši alumni članovi ti daju više od 5 razloga zašto biti član BEST organizacije!

Maša Miladinović, Technical Marketing Engineer (Logate)
P. Kada si se uključila u našu organizaciju? I jos važnije, zašto si odlučila da ostaneš?
O. U BEST sam se učlanila u maju 2013. godine. Ono što me je privuklo da se priključim jesu šanse za internacionalne razmjene i projekte za koje sam saznala, kao i kvalitetni ljudi koji su tada bili dio organizacije i koji su me uputili na nju. Kada sam ušla u cijelu priču, ono što me zadržalo je prilika, koju sam uočila, za napredak, na profesionalnom, a možda i mnogo više na ličnom planu. Kroz BEST sam tokom 3 godine stekla mnogo životnog iskustva, izgradila profesionalni stav i porasla.
P. Bila si član IV izvršnog odbora, koja je bila tvoja pozicija i šta si sve naučila tokom svog mandata?
O. U bordu sam obavljala funkciju sekretara i potpredsjednika za PR i marketing. U sklopu svog mandata sam naučila mnogo o marketingu, strateškom planiranju, upravljanju znanjem i podacima, naučila sam da vodim tim, projekat, delegiram i komuniciram. Sve to me povelo i na “train the trainer” događaj, na kom sam postala soft skills trener i osposobila se da druge članove organizacije, kao i sve ostale studente, obučavam na gore pomenute, ali i mnoge druge teme koje se tiču njihovih profesionalnih vjestina.
P. Na koji način ti je članstvo u BEST-u koristilo u daljoj karijeri?
O. Iskustvo u organizaciji mi je uveliko pomoglo da se istaknem svojim vještinama i dobijem poslovnu priliku, a sada u sklopu svog radnog mjesta kombinujem svoje tehničko znanje sa znanjem marketinga i “mekih vjestina”, što je za poslodavce jako vrijedno u vremenu kada je tehnologija sve prisutnija i kada je treba na pravi način približiti biznis korisnicima, što često zna biti problem strogo tehničkim licima.
 
Stefan Ćulafić, saradnik u nastavi na Mašinskom fakultetu 
P. Kada si se i zašto učlanio u BEST?
O. U BEST sam se učlanio na trećoj godini studija, 2010 godine, zbog toga što sam želio da na taj način aktivno doprinesem podizanju svijesti studenata vezano za internacionalizaciju studentskog života uopšte.
P. Koje bi svoje projekte istakao i zašto?
O. Od svojih projekata bih istakao prvo inženjersko takmičenje – EBEC. Smatram da je to odličan način da se kroz studentska takmičenja studenti zainteresuju za BEST, a i da srednjoškolci dobiju dodatne informacije o fakultetima koje žele da studiraju.
P. Da li ti je članstvo pomoglo u daljem usavršvanju?
O. Članstvo mi je donijelo mnogo lijepih iskustava i prijatelja iz različitih zemalja Evrope, pa smatram da mi je na taj način doprinijelo u ličnom usavršavanju.
 
Šemso Kalač, građevinski inženjer u sektoru tunelogradnje
P. Bio si predsjednik u IV izvršnom odboru, kako si odlučio da se prijaviš za tu poziciju i da li je bilo teško nositi se sa odgovornošću?
O. 2014-te godine vršeći ulogu glavnog organizatora akademskog kursa bio sam prepoznat od strane dijela starijih članova BEST Podgorica kao osoba koja može uspješno voditi našu lokalnu grupu. Uz podršku i entuzijazam članova sa kojima sam činio lokalni bord, Milice Ivanović, Maše Miladinović i Dina Memovića, uspjeli smo timski savladati sve prepreke i imati uspješnu godinu. Dokaz tome je niz uspješno organizovanih dogadjaja u datom periodu IV borda.
P. Na koji način je BEST doprinio tvojoj karijeri?
O. Doprinost BEST-a mojoj karijeri je značajan kroz razvoj vještina prezentacije, komunikacije i timskog rada u poslovnom okruženju. BEST podrazumijeva saradnju studenata iz raznih oblasti studija sa razičitim pristupom rješavanju problema. Kao takav zahtjeva međusobno razumijevanje i uvažavanje različitosti koje je neophodan uslov za timski rad kao osnov uspješnog rada.
P. Koliko internacionalnih prijatelja imaš? 
O. Internacionalne prijatelje ne brojim, već ih se rado sjetim kroz trenutke koje smo zajedno proživjeli. Kad god sam u prilici, rado ih posjetim kako bih očuvao naše prijeteljstvo koje mi dosta znači.
Newsletter Cover (Front) v1-1
WhatsApp Image 2021-09-23 at 18.29.19 (11)
0-02-05-99bd58d1c464dec6419182f3d7997e6694a386143b3c237f50f3d9e09fdb0ccc_dbcb4b8b
Close Menu